wtorek, 26 listopada 2024

Surówka z kiszonych pomidorów

 Czy jest coś lepszego, do smażonej ryby, niż dodatek surówki z kiszonej kapusty? Prawdę mówiąc dla mnie nie ma. To połączenie jest idealne. Ale, żeby w kuchni nie było nudno, warto czasami poeksperymentować i wymodzić coś innego. Jakiś czas temu w moje ręce wpadły kiszone zielone pomidory. Od razu mi przyszło na myśl, że zrobię dodatek do ryby w panierce. Wyszło bardzo smacznie, a ryba dzięki temu dodatkowi nabrała nowego, niepowtarzalnego smaku. Surówkę jak najbardziej polecam
Arek Gie








Składniki:
 

 

 

 

 

3 średniej wielkości kiszone zielone pomidory
1 mała czerwona cebula
1 ząbek czosnku
4 łyżki posiekanego koperku
5 łyżek oleju
sól, pieprz

 

 

 

 

 

Przygotowanie:
 

 

 

 

 

Pomidory kroimy tak, jak lubimy. Akurat ja lubię "ciosane" kawałki, żeby czuć produkt.
 

Cebulę i czosnek drobno siekamy, dodajemy do pomidorów razem z koperkiem i olejem.
 

Składniki łączymy, doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.
 

Schładzamy przed podaniem.



1 komentarz:

  1. Raz kisiłam pomidory, ale zawsze przegrywają u H&C z ogórkami i kapustą :-(

    OdpowiedzUsuń