Połączyłem śledzia z jabłkiem , żurawiną. i innymi jeszcze składnikami. Warto wypróbować.
Składniki:
4 szt. solonych śledzi
2 jabłka
jeden ogórek konserwowy
2 łyżki cebulki perłowej
1 łyżka żurawiny
1 łyżka musztardy sarepskiej
sok z jednej cytryny
szczypta cukru
szczypta czarnego pieprzu
szczypta soli
2 łyżki oleju słonecznikowego
Przygotowanie:
Opłukałem śledzie, osuszyłem je do sucha, pokroiłem na kawałki.
Żurawinę musztardę, sok z cytryny, przyprawy, olej oraz cukier wymieszałem.
Ogórka konserwowego pokroiłem w kostkę. Jabłka obrałem
( ekologiczne ), usunąłem gniazda nasienne i pokroiłem w słupki.
Przygotowane składniki przełożyłem razem z kawałkami ryby do miski i
dobrze wymieszałem. Doprawiłem pieprzem i odrobiną soli do smaku.
Wstawiłem do lodówki na noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz