Wczoraj odbyło się losowanie w zamrażarce. Karkówka została
wyjęta. Do dyspozycji szparagi i kurki. Padło na grzyby. Szparagi w
poniedziałek będą, bo dzisiaj nietypowo, u nas rzecz jasna, rosół :P
Składniki:
2 kotlety z karkówki (po 250 g)
150 g kurek
1 cebula
1 łyżka masła
200 ml słodkiej śmietany 18%
1 pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kotlety oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym
oleju.
W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i
pokrojone grzyby. Chwilę smażymy, zmniejszamy płomień i 5 minut dusimy pod
przykryciem. Dodajemy śmietanę i redukujemy wg uznania. Do smaku doprawiamy solą
i pieprzem.
Kotlety podajemy polane sosem, posypujemy posiekaną natką
pietruszki.
ale bym sobie zjadła takie pyszny obiad
OdpowiedzUsuńAle to musiało być pysznee!
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podoba przepis..
OdpowiedzUsuń