Jakoś tak samo wyszło. Wzięliśmy kapustę…no i co z niej
zrobić? Wiadomo, jakiś dodatek do mięsa. Kociołek pyszności sam wyszedł na
światło dzienne.
Składniki:
150 g boczku wędzonego
100 g pieczarek
1 łyżka smalcu
400 g kapusty włoskiej
1 cebula
1 łyżka mąki kukurydzianej
100 ml bulionu warzywnego
4 łyżki sosu czosnkowego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni. Dodajemy
smalec i pokrojone pieczarki. Pod koniec dorzucamy posiekaną cebulę.
Kapustę grubo szatkujemy, dodajemy do całości, lekko
przyrumieniamy, zasypujemy mąką, dokładnie mieszamy.
Podlewamy bulionem, dusimy przez 10 min.
Dodajemy posiekany koperek, sos czosnkowy, doprawiamy solą i
pieprzem.
oo tak taką kapustę to bym sobie zjadła
OdpowiedzUsuńsos czosnkowy? możesz podać przepis,proszę
OdpowiedzUsuńProszę bardzo ;) http://www.rngkitchen.pl/2019/09/sos-czosnkowy.html
Usuń