Są tu jacyś mięsożercy? To danie właśnie dla Was. Mieszanka
smaków zadowoli podniebienie niejednego amatora takich potraw.
Składniki:
500 g cebuli
4 ząbki czosnku
250 g kiełbasy zwyczajnej
250 g kiełbasy schabowej
150 g wędzonego boczku
200 g polędwiczki wieprzowej
150 ml bulionu warzywnego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka mielonego sumaku
1 łyżka kaparów
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w piórka.
Czosnek siekamy.
Kiełbasy, boczek polędwiczkę kroimy i smażymy na rozgrzanym
oleju, często mieszając.
Gdy mięso podsmażymy, dodajemy cebulę i dusimy pod
przykryciem przez 15 minut, pod koniec dorzucając czosnek.
Bulion łączymy z koncentratem pomidorowym, kaparami i sumakiem.
Wlewamy do mięs, dusimy (bez przykrycia, największy płomień), przez kwadrans.
Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz