Polecamy szczególnie tym, którzy kochają mięso drobiowe. W
tej wersji wyszło bardzo soczyste, przede wszystkim aromatyczne.
Składniki:
2 udka kurczaka
250 ml jasnego piwa
1 łyżka miodu
50 ml sosu ponzu
1 łyżka mielonej czerwonej papryki
2 gałązki świeżego rozmarynu
Przygotowanie:
Udka oczyszczamy, nakłuwamy.
Piwo mieszamy z miodem, sosem ponzu, mieloną papryką i
gałązkami rozmarynu.
Udka marynujemy minimum godzinę.
Przekładamy, razem z marynatą, do naczynia żaroodpornego.
Całość pieczemy 45 minut w 180°C, co jakiś czas
polewając marynatą.
5 minut przed końcem pieczenia włączamy termoobieg.
Wyglądają bardzo apetycznie i z pewnością tak smakują ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
https://lepsze-jutro-ksiazka.blogspot.com/