Makaron, wdzięczny w obróbce. Smakuje z każdym sosem. Na
dodatek szybki w przygotowaniu.
Składniki:
250 g makaronu penne
100 g fileta z kaczki
1 łyżka smalcu z kaczki
1 łyżka majonezu
1 cebula
100 ml mleka
2 łyżki słodkiej śmietany 18%
2 łyżki startego sera bursztyn
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Kaczkę kroimy na kawałki (u nas w paski), smażymy na kaczym
tłuszczu, przez chwilę. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Cebulę siekamy, wrzucamy do tłuszczu po smażeniu kaczki,
szklimy.
Mleko mieszamy z majonezem, śmietaną i serem. Wlewamy do cebuli.
Mieszając podgrzewamy do ulubionej konsystencji. Dodajemy mięso, dokładnie
łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron łączymy z sosem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz