piątek, 11 października 2019

Imbirowe pieczone skrzydełka


Jak to możliwe, że pomimo tylu udogodnień, czasami nic się nie chce. Pranie, nie chce się rozwiesić, zmywarka czeka na opróżnienie…można toczyć przykłady. Jedzenie też do garnka samo wejść nie chce. W tym przepisie, szybko, prosto i smacznie. Bez zbędnych wygłupów.










Składniki:


600 g skrzydełek z kurczaka
3 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 łyżka miodu lipowego
1 łyżeczka musztardy imbirowej
2 cm świeżego imbiru
2 łyżki sosu ponzu
1 łyżka mielonej papryki słodkiej
1 łyżka brandy
1 łyżeczka musu kokosowego
sól, pieprz


Przygotowanie:


Skrzydełka oczyszczamy.

Przygotowujemy marynatę:

Oliwę łączymy z miodem, musztardą, startym imbirem, sosem, papryką, brandy, musem kokosowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

Pieczemy 45 minut (termo obieg)  w 180°C
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz