Prosty w przygotowaniu makaron zachwyca nie tylko smakiem
ale i prostotą.
Składniki:
300 g makaronu muszelki
415 g białego tuńczyka w oleju (po osączeniu 280 g mięsa)
250 g pomidorków koktajlowych
1 garść świeżego oregano
2 małe słoiczki kaparów
Przygotowanie:
Makaron ugotowałem wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Na kilku łyżkach oleju z tuńczyka podsmażałem osączone z
zalewy kapary, do momentu w którym zaczęły pękać. Wyłowiłem, odłożyłem do
miseczki.
Na tym samym oleju podsmażyłem pomidorki pokrojone na pół
lub ćwiartki razem z listkami oregano.
Do całości dodałem makaron, rozdrobnionego tuńczyka razem z
pozostałym olejem, chwilę podgrzewałem. Podałem od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz