Po prostu zakochacie się ;)
Składniki:
500 g filetów z udka kurczaka
1 czerwona papryka
1 cebula
1 puszka czerwonej fasoli
4 łodygi selera naciowego
1 mały seler korzeniowy
100 g boczniaków
100 g żółtej pasty curry
2 marchewki
100 g żółtej pasty curry
2 marchewki
1 pietruszka
3 ziemniaki
100 g sera bursztynowego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso kroimy w kostkę.
Fasolę osączamy z zalewy.
Seler kroimy.
Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych
oczkach.
Paprykę kroimy w kostkę.
Boczniaki kroimy w paski.
Seler naciowy kroimy w łódki.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Cebulę siekamy.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie łączymy z pastą curry, przekładamy do
naczynia i pieczemy 40 minut w temperaturze 190°C.
Wygląda przepysznie :) Do tego przepis względnie prosty, dzisiaj sobie taką chyba zrobię!
OdpowiedzUsuń