Skrzydełka ugotowaliśmy do zupy pomidorowej. Żeby nie
zmarnować produktu, wskrzesiliśmy…Odlot nieziemski ;)
Składniki:
1 kg ugotowanych skrzydełek z kurczaka
6 łyżek mąki
5 jajek
100 ml mleka
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka czerwonej mielonej papryki
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka oregano
2 szklaki panierki panko
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane skrzydełka studzimy, oprószamy mąką.
Jajka mieszamy z mlekiem i przyprawami. Do smaku doprawiamy
solą i pieprzem.
Dokładnie łączymy z mięsem, które obtaczamy w panierce
panko.
Skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekamy 45 minut w temperaturze 200 °C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz