poniedziałek, 6 sierpnia 2018

Zapiekany kurczak w sosie do pizzy


Bardzo lubimy nowe wyzwania, nowe połączenia. Ostatnio kuchnię robioną na szybko. Przez te upały jeszcze bardziej niż zwykle, nie chce się. Zawsze z pomocą przychodzą sosy od Folwark. Nie tylko pysznie smakują ale też pomagają na szybko coś przygotować. Jak widać, nie tylko pizzę ;)










Składniki

  • 600 g podudzi z kurczaka
  • 400 g cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • 250 ml sosu do pizzy od Folwark
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Pałki z kurczaka oczyszczamy, myjemy, lekko oprószamy solą i pieprzem.
      Cebule obieramy, kroimy w piórka.
      Ząbki czosnku obieramy, kroimy na plasterki.
      Wszystkie składniki mieszamy z sosem do pizzy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy wodą (pół szklanki).
      Pierwsza faza pieczenia to: 180°C, pod przykryciem 30 mim.
      Druga faza pieczenia to: 190°C , termoobieg, bez przykrycia, przez kwadrans.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz