sobota, 2 czerwca 2018

Surówka z jeżynami w dressingu musztardowym


Połączenie warzyw z jeżynami i dressingiem ziołowo musztardowym pozytywnie nas zaskoczyło. Delikatność składników i ostry smak od Folwark, niesamowicie uzupełnia się. Surówkę polecamy do grillowanych mięs lub pieczonych.










Składniki

  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 5 rzodkiewek
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 ogórka wężowego
  • 1 mała czerwona cebula
  • 125 g jeżyn
  • 2 saszetki dressingu ziołowo musztardowego od Folwark

    Przygotowanie

    1. B
      Sałatę szatkujemy.
      Pomidorki kroimy.
      Rzodkiewki kroimy na plasterki.
      Ogórek kroimy na pół plasterki.
      Cebulę kroimy w piórka.
      Warzywa mieszamy z jeżynami i dressingiem musztardowym.
      Surówkę schładzamy przez 30 min.



1 komentarz: