środa, 27 czerwca 2018

Kurczak w sosie serowo-śmietanowym


Ekspresowe przygotowanie, całość do naczynia żaroodpornego i do piekarnika. Świeża bagietka i całość zamyka się ;)










Składniki

  • 1/2 kg podudzi z kurczaka
  • 1 szklanka śmietanki 36%
  • 100 g twarogu koziego
  • 200 g mrożonych podgrzybków
  • 1 łyżka posiekanego lubczyku
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki sosu tabasco
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu

    Przygotowanie


    1. Kurczaka myjemy, oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
      Śmietanę, pokruszony ser, rozmrożone grzyby, posiekany lubczyk, słodką paprykę, tabasco, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Dodajmy pałki z kurczaka, ponownie mieszamy.
       Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 45 min. w temperaturze 180°C.
      Podajemy ze świeżym pieczywem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz