piątek, 9 marca 2018

Sałatka z tortellini serowo-szpinakowym

Sałatka na szybko. Lekka, wręcz wiosenna propozycja na sałatkę min. do pracy. 











Składniki

  • 250 g tortellini z serem ricotta i szpinakiem
  • 150 g polędwicy łososiowej z indyka
  • puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • 1 długi ogórek
  • 100 g gęstego jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

    Przygotowanie

    1. Tortellini ugotowałem zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, odcedziłem i przelałem zimną wodą. Polędwicę pokroiłem w kostkę. Z papryki usunąłem gniazdo nasienne i pokroiłem w kostkę. Ogórki pokroiłem w kostkę. Kukurydzę odsączyłem z zalewy. W misce wymieszałem tortellini z pokrojonymi składnikami. W mniejszym naczyniu wymieszałem jogurt z majonezem, dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszałem i doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany sos wymieszałem ze wszystkimi innymi składnikami w misce. Posypałem natką pietruszki.
    2. W mniejszym naczyniu wymieszałem jogurt z majonezem, dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek, 

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza