Pstrąg otulony szynką prosciutto
Można połączyć pstrąga z mięsem, Zapewniamy sprawdza się.
Składniki
-
6
plastrów szynki prosciutto
-
kostka
zimnego masła
-
12
listków świeżej szałwii
-
6
filetów pstrąga
-
2 łyżki
oliwy
-
100 ml
białego wina
-
sok z
jednej cytryny
Przygotowanie
Na plastrach szynki rozłożyłem po kilka kawałków zimnego masła, po dwa
listki szałwii i delikatnie posolony filet pstrąga. Zwinąłem w roladkę,
spiąłem wykałaczką.
Na patelni rozgrzałem oliwę, obsmażyłem krótko roladki. W naczyniu
żaroodpornym ułożyłem je tak, aby się nie stykały. Zapiekałem 20 minut,
w piekarniku rozgrzanym wcześniej do 180 stopni C. W międzyczasie
ponownie rozgrzałem patelnię, wlałem sos, który powstał z pieczenia
pstrąga, dodałem wino, wymieszałem, zredukowałem chwilę. Dodałem sok z
cytryny i kawałek zimnego masła. Doprawiłem solą, podgrzałem w sosie
chwilę roladki. Podałem z bagietką.
Tasty recipe, I will try it!
OdpowiedzUsuńFollow x Follow via G+ and GFC? Let me know on my blog :)
https://mytesterfood.blogspot.it/2017/07/tartufoni-di-ricotta-e-cacao.html