Wafle przekładane konfiturą żurawinową i wiśniową masą galaretkową
Dawno nie robiliśmy andruta. Ten powstał przy wykorzystaniu przepisu na
masę z galaretką wiśniową, autorstwa - Justitako, i naszej konfitury żurawinowej.
Składniki
-
paczka
wafli fit
-
2
galaretki wiśniowe
-
200 g
margaryny
-
1
szklanka cukru
-
400 ml
gęstej śmietany 12 %
- konfitura żurawinowa
Przygotowanie
Margarynę rozpuściłem, dodałem cukier, na dość dużym gazie
roztopiłem cukier, czesto mieszałem. Wystudziłem, dodałem śmietanę,
zagotowałem. Zdjąłem z ognia i dodałem dwie galaretki. Całość dokładnie
wymieszałem i pozostawiłem do ostygnięcia.
Kiedy masa zgęstniała, posmarowałem wafle konfiturą i masą. Wstawiłem do lodówki na noc, ( wafle warto obciążyć ).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz