środa, 25 października 2017

Wafle przekładane konfiturą żurawinową i wiśniową masą galaretkową

Dawno nie robiliśmy andruta. Ten powstał przy wykorzystaniu przepisu na masę z galaretką wiśniową, autorstwa - Justitako, i naszej konfitury żurawinowej.  









Składniki

  • paczka wafli fit
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 200 g margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 400 ml gęstej śmietany 12 %
  • konfitura żurawinowa

     

    Przygotowanie


    Margarynę rozpuściłem, dodałem cukier, na dość dużym gazie roztopiłem cukier, czesto mieszałem. Wystudziłem, dodałem śmietanę, zagotowałem. Zdjąłem z ognia i dodałem dwie galaretki. Całość dokładnie wymieszałem i pozostawiłem do ostygnięcia.
    Kiedy masa zgęstniała, posmarowałem wafle konfiturą i masą. Wstawiłem do lodówki na noc, ( wafle warto obciążyć ).
 

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza