Składniki
200 g filetu z kurczaka1 plaster sera
4 szparagi ze słoika
mąka
bułka tarta
4 jajka
50 ml mleka
5-6 pomidorków koktajlowych
sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń
przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić.
W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso
oprószamy solą.
Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce
tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Po 5 min z każdej
strony. Następnie kroimy na 1
cm kawałki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do
pieczenia.
Jajka mieszamy z mlekiem i mąką (1 łyżka), doprawiamy do
smaku solą i pieprzem. Wylewamy do blaszki, układamy połówki pomidorków.
Całość pieczemy ok. 20 min w temperaturze 180°C.
Przed podaniem oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Mniam mniam, pysznie wyląda.
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńBardzo smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy :*
Usuń