piątek, 2 grudnia 2016

Kremowa zupa curry z selera

Pyszne rozgrzewająca







Składniki

2 łyżki masła
1 cebula
800 g selera naciowego
1 łyżka przyprawy curry
800 ml bulionu warzywnego
50 ml śmietany kremówki
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Cebulę siekamy, seler drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, przez ok. 10 min. Następnie dodajemy curry, chwilę podsmażamy i zalewamy bulionem. Gotujemy 35 min na małym ogniu, studzimy i dokładnie miksujemy. Następnie mieszamy ze śmietaną, ponownie zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

2 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam zupy krem z selera naciowego. Z wielką chęcią spróbuję. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń