Składniki
1 kg ziemniaków250 g mąki ziemniaczanej
1 jajko
sól
Przygotowanie
700 g
ziemniaków gotujemy do miękkości, tłuczemy. Studzimy.
Pozostałe ziemniaki ścieramy na tarce do ziemniaków,
dodajemy do puree razem z mąką i solą. Wyrabiamy ciasto.
Następnie wbijamy jajko, dokładnie mieszamy z masą
kartoflaną (jeśli będzie za rzadka, dosypujemy mąkę).
Najlepsiejsze!!!! Pozdrawiam i informuję, że nareszcie doszłam do tego jak wrzucić obserwowanie na bloga, więc zachęcam ;). P.S. Barcelona też pikna :D
OdpowiedzUsuńMy też mamy z tym problem ;) Fajnie, że wypoczęłaś <3 Pozdrawiamy gorąco :*
UsuńPyszności, moje smaki :)
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja. :) Zapraszam na nowy przepis. :) https://jaglusia.wordpress.com/2016/09/18/salatka-z-indykiem-sosem-miodowo-balsamicznym-i-platkami-parmezanu/
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń