Składniki
1 duża cebula4 pętka kiełbasy śląskiej drobiowej
2 łyżki oleju
200 g pieczarek
1 czerwona papryka
1 kabaczek (ok 1 kg)
1 łyżka koncentratu pomidorowego
mielona wędzona papryka
sól, pieprz
Przygotowanie
Cebulę siekamy.
Kiełbasę kroimy na plasterki (takie po 5 mm).
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę razem z cebulą.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki.
Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paski.
Kabaczka kroimy w kostkę (bez skóry i pestek).
Do podsmażonej kiełbasy dodajemy pieczarki, paprykę,
kabaczka i koncentrat pomidorowy. Mieszamy, dolewamy 100 ml wody, dusimy na
małym ogniu około 20 min.
Do smaku doprawiamy wędzoną papryka, solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz