sobota, 30 lipca 2016

Leczo z kabaczka

W zasadzie posadzić mieliśmy cukinię...ale cukinia wszechobecna w sklepach, więc zdecydowaliśmy się na kabaczki. No i pierwszy wysyp był :P i niech trwa <3 coś jeszcze pokombinujemy ;) Idealne z bułką lub ryżem <3








 

Składniki

1 duża cebula
4 pętka kiełbasy śląskiej drobiowej
2 łyżki oleju
200 g pieczarek
1 czerwona papryka
1 kabaczek (ok 1 kg)
1 łyżka koncentratu pomidorowego
mielona wędzona papryka
sól, pieprz

 

Przygotowanie

Cebulę siekamy.
Kiełbasę kroimy na plasterki (takie po 5 mm).
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę razem z cebulą.

Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki.
Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paski.

Kabaczka kroimy w kostkę (bez skóry i pestek).

Do podsmażonej kiełbasy dodajemy pieczarki, paprykę, kabaczka i koncentrat pomidorowy. Mieszamy, dolewamy 100 ml wody, dusimy na małym ogniu około 20 min.

Do smaku doprawiamy wędzoną papryka, solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz