piątek, 6 maja 2016

Kotlety z metki tatarowej i sera

Ostatnio zajmujemy się działką, więc bardzo cenimy dania na szybko. Tutaj wystarczy 30 min i obiad gotowy ;)








Składniki

250 g metki tatarowej
ser żółty ementaler
1 duża cebula
100 g ryżu
2 łyżki mąki
olej do smażenia
400-450 ml bulionu warzywnego

 

Przygotowanie

 
Z sera wycinamy dwa paski o wymiarach 5x2 cm.

Metkę dzielimy na dwie części, każdą owijamy wokół sera.

Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

Cebulę siekamy, szklimy na tłuszczu i zalewamy gorącym bulionem warzywnym.

Kotlety przekładamy do sosu i dusimy. Po kilku minutach dodajemy ryż, dusimy razem do jego miękkości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz