400 ml
sosu pomidorowego z bazylią
Przygotowanie
Cebulę przesmażyłem na
maśle. Na tym samym tłuszczu po wyjęciu cebuli zrumieniłem plastry
szynki, smażyłem minutę.
Cebulę, mozzarellę, ricottę, połowę parmezanu i bazylię
zmiksowałem.
Pastą posmarowałem ugotowane płaty lazanii, na wierzch
położyłem przesmażoną szynkę.
Zrolowałem. Tak przygotowane
„cannelloni” włożyłem do formy
żaroodpornej, polałem beszamelem i sosem pomidorowym.
Posypałem resztą parmezanu.
Zapiekałem 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
musi być pyszne; wieki całe nie robiłam nic w podobnym klimacie
OdpowiedzUsuńDanie mega <3 Makaron nie wysycha, można nawet na drugi dzień odgrzać. Polecamy <3
Usuń