Słone babeczki z awokado i anchois
Przystawka na różne okazje. Jej zaleta ? Szybka , prosta a zarazem smaczna, czegóż chcieć więcej...
Składniki
-
1 szt
awokado
-
1 jajko
ugotowane na twardo
-
pieprz
świeżo mielony
-
3 szt
filecików anchois
-
kiełki
brokuła
- sok z cytryny
Przygotowanie
Dojrzałe awokado wydrążyłem. Jajko ugotowane na twardo obrałem i
posiekałem na mniejsze kawałki. Miąższ awokado , jajko i 3 fileciki
anchois połączyłem, dodałem 2 łyżeczki oleju z oliwek, łyżkę soku z cytryny, w którym były
fileciki. Doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem.
Wszystko zmiksowałem. Tak przygotowaną masą wypełniłem wcześniej
przygotowane słone babeczki (można użyć gotowych). Udekorowałem
kiełkami brokułu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz