piątek, 1 stycznia 2016

Słone babeczki z awokado i anchois

Przystawka na różne okazje. Jej zaleta ? Szybka , prosta a zarazem smaczna, czegóż chcieć więcej... 








Składniki

  • 1 szt awokado
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • pieprz świeżo mielony
  • 3 szt filecików anchois
  • kiełki brokuła 
  • sok z cytryny

     

    Przygotowanie

    Dojrzałe awokado wydrążyłem. Jajko ugotowane na twardo obrałem i posiekałem na mniejsze kawałki. Miąższ awokado , jajko i 3 fileciki anchois połączyłem, dodałem 2 łyżeczki oleju z oliwek, łyżkę soku z cytryny, w którym były fileciki. Doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem.
    Wszystko zmiksowałem. Tak przygotowaną masą wypełniłem wcześniej przygotowane słone babeczki (można użyć gotowych). Udekorowałem kiełkami brokułu.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza