środa, 16 grudnia 2015

Zupa z kapusty pekińskiej

Bardzo lekka, mega smaczna...po prostu boska <3






 

Składniki

1 mała kapusta pekińska
2 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler
4 ziemniaki
1 pęczek koperku
1 łyżeczka masła klarowanego
1 l bulionu cielęcego
100 ml przecieru pomidorowego
1 łyżeczka mielonego kminku
sól, pieprz

 

Przygotowanie

 
Marchewki kroimy na plasterki, pietruszkę, seler i ziemniaki w kostkę. Warzywa smażymy kilka minut na rozgrzanym, roztopionym maśle. Zalewamy bulionem, gotujemy na al dente, dodajemy przecier pomidorowy, zagotowujemy. Kapustę siekamy, dodajemy do zupy razem z mielonym kminkiem. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz