http://rafex.eu/mieszanki-przypraw-c-31.html#
https://www.facebook.com/rafex.eu/?fref=ts
Składniki
800 g karkówki wieprzowej1 duża cebula
4 ząbki czosnku
olej
mąka
1 łyżka czubrycy białej
1 liść laurowy
4 ziarna ziela angielskiego
500 ml bulionu wołowego
sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 2 cm kotlety, oprószamy solą i
pieprzem. Następnie mięso obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
W rondlu szklimy cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek (smażymy chwilę, tak by się nie przypalił), zalewamy bulionem. Mięso
przekładamy do rondla, wsypujemy czubrycę, dodajemy ziele angielskie i liść
laurowy, dusimy na małym płomieniu 50-60 min. Sos możemy zagęścić mąką
ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie (1 łyżeczka mąki) lub zredukować
poprzez odparowanie.
Ślinka mi cieknie na sam widok
OdpowiedzUsuńUwielbiam karkówkę z tymi przyprawami
OdpowiedzUsuń