środa, 18 listopada 2015

Papryka faszerowana serem feta

Połączenie pieczonej papryki z serem feta... dla nas rewelacyjny duet . Smak podkreślony bazylią. Świetna przystawka na zimno. 








Składniki

  • 8 papryk kolorowych
  • pomidorki koktajlowe
  • 300 g sera feta
  • bazylia suszona
  • listki świeżej bazylii
  • sól
  • oliwa z oliwek
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • gałązka koperku

     

     

    Przygotowanie

      Ser feta rozkruszyłem do miski, dodałem drobniutko pokrojoną cebulę. Czosnek przecisnąłem przez praskę wprost do sera. Dodałem suszoną bazylię i oliwę oraz świeżo zmielony pieprz.
    Paprykę oczyściłem, przekroiłem wzdłuż na połówki, ułożyłem na blasze , na folii aluminiowej, polałem olejem, wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 250 stopniu C z termoobiegiem. Zapiekałem do czasu, aż skórka zaczęła odchodzić ( ok. 30 minut ).
     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz