Papryka faszerowana serem feta
Połączenie pieczonej papryki z serem feta... dla nas rewelacyjny duet .
Smak podkreślony bazylią. Świetna przystawka na zimno.
Składniki
- 8 papryk kolorowych
- pomidorki koktajlowe
- 300 g sera feta
- bazylia suszona
- listki świeżej bazylii
- sól
- oliwa z oliwek
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- gałązka koperku
Przygotowanie
Ser feta rozkruszyłem do miski, dodałem drobniutko pokrojoną
cebulę. Czosnek przecisnąłem przez praskę wprost do sera. Dodałem
suszoną bazylię i oliwę oraz świeżo zmielony pieprz.
Paprykę oczyściłem, przekroiłem wzdłuż na połówki, ułożyłem na blasze ,
na folii aluminiowej, polałem olejem, wstawiłem do piekarnika
rozgrzanego do 250 stopniu C z termoobiegiem. Zapiekałem do czasu, aż
skórka zaczęła odchodzić ( ok. 30 minut ).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz