sobota, 22 sierpnia 2015

Capunti z boczkiem i papryką

Makarony nie dość, że są pyszne w każdym wydaniu, to jeszcze szybko je można przygotować. Polecamy kupowanie różnego rodzaju makaronów, zawsze można coś z nich przygotować niesamowicie pysznego. Przepis na 2 osoby.















Składniki

  250 g makaronu Capunti
  150 g boczku wędzonego
  1 czerwona papryka
  1 cebula
  2 pomidory
  natka pietruszki
  2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  sól, pieprz

Przygotowanie

 
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu, odcedzamy.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.
Boczek, cebulę i paprykę kroimy w dużą kostkę, smażymy na oliwie przez 10 min. Następnie dodajemy makaron oraz pomidory i smażymy razem przez kilka minut, cały czas mieszając. Na koniec dodajemy posiekaną natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz