Składniki
4 medaliony z łososia (po 100 g)sól ,pieprz
Sos:
150 g śmietany 12%
3 plastry ananasa (może być z puszki)
3 łyżki miąższu z cytryny
1 mała cebula
2 łyżki cukru trzcinowego
1 łyżka musztardy dijon
szczypta goździków
sól
Przygotowanie
Najpierw przygotowujemy sos:
Ananasa i miąższ z cytryny drobno siekamy ,przekładamy do
miski. Dodajemy do nich startą skórkę z cytryny ,śmietanę ,posiekaną cebulę
,cukier i musztardę. Dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i szczyptą
mielonych goździków. Wstawiamy do lodówki ,na min 2 godziny przed podaniem.
Medaliony oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Grillujemy
po 2-3 min z każdej strony.
Całość podajemy z sosem ananasowym ,ryżem jaśminowym i
surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz