niedziela, 17 maja 2015

Grillowane medaliony z łososia z sosem ananasowym

Przepyszne i aromatyczne danie z grilla ,do tego niesamowity sos ananasowy <3














Składniki

4 medaliony z łososia (po 100 g)
sól ,pieprz
Sos:
150 g śmietany 12%
3 plastry ananasa (może być z puszki)
3 łyżki miąższu z cytryny
1 mała cebula
2 łyżki cukru trzcinowego
1 łyżka musztardy dijon
szczypta goździków
sól

Przygotowanie

 
Najpierw przygotowujemy sos:

Ananasa i miąższ z cytryny drobno siekamy ,przekładamy do miski. Dodajemy do nich startą skórkę z cytryny ,śmietanę ,posiekaną cebulę ,cukier i musztardę. Dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i szczyptą mielonych goździków. Wstawiamy do lodówki ,na min 2 godziny przed podaniem.

Medaliony oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Grillujemy po 2-3 min z każdej strony.

Całość podajemy z sosem ananasowym ,ryżem jaśminowym i surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz