Składniki
500 g żeberek wieprzowych600 g młodej kapusty
2 duże marchewki
3 łyżki ryżu
pęczek natki pietruszki
sól ,pieprz
Przygotowanie
Żeberka zalewamy zimną wodą (1 l) ,solimy i gotujemy do miękkości
razem z obranymi marchewkami.
Mięso i marchewki wyjmujemy. Marchew kroimy w kostkę ,mięso
na kawałki ,zawijamy w folię aluminiową ,żeby nie wystygło).
Poszatkowaną kapustę dodajemy do wywaru mięsnego ,gotujemy
do miękkości ,zdejmujemy z ognia i miksujemy.
Dodajemy marchew ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do
zupy wrzucamy ryż i gotujemy do jego miękkości. Zupę rozlewamy do talerzy
,dodajemy mięso i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz