piątek, 30 stycznia 2015

Roladki drobiowo-wieprzowo-wołowe z brokułem

Mięsne szaleństwo połączone z brokułem ;)















Składniki

 podwójny filet z kurczaka
1/4 brokułu
2 ząbki czosnku
100 g żółtego sera
250 g mięsa wieprzowego (karkówka)
250 g wołowiny
jajko
przyprawa do kurczaka
bułka tarta
maggi

Przygotowanie

Filety kroimy na pół i cienko rozbijamy. Oprószamy przyprawą do kurczaka (od strony farszu) ,zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki.
Brokuł dzielimy na różyczki ,gotujemy kilkanaście minut (tak by był miękki). Razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ubijamy widelcem na papkę.
Mięso wieprzowe i wołowe przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnkiem i dokładnie wyrabiamy z jajkiem ,bułką tartą oraz przyprawą maggi.
Ser ścieramy na dużych oczkach.
Na filety wykładamy masę z brokułu ,ser i zawijamy roladki.
Mięso dzielimy na 4 części ,cienko rozwałkowujemy i owijamy mięso drobiowe z brokułem. Całość zapiekamy 40 min w temperaturze 180°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz