Składniki
podwójny filet z kurczaka1/4 brokułu
2 ząbki czosnku
100 g żółtego sera
250 g mięsa wieprzowego (karkówka)
250 g wołowiny
jajko
przyprawa do kurczaka
bułka tarta
maggi
Przygotowanie
Filety kroimy na pół i cienko rozbijamy. Oprószamy przyprawą
do kurczaka (od strony farszu) ,zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do
lodówki.
Brokuł dzielimy na różyczki ,gotujemy kilkanaście minut (tak
by był miękki). Razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ubijamy widelcem
na papkę.
Mięso wieprzowe i wołowe przepuszczamy przez maszynkę do
mielenia mięsa ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnkiem i dokładnie
wyrabiamy z jajkiem ,bułką tartą oraz przyprawą maggi.
Ser ścieramy na dużych oczkach.
Na filety wykładamy masę z brokułu ,ser i zawijamy roladki.
Mięso dzielimy na 4 części ,cienko rozwałkowujemy i owijamy
mięso drobiowe z brokułem. Całość zapiekamy 40 min w temperaturze 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz