wtorek, 27 stycznia 2015

Bruschetta z mozzarellą i pomidorem

Przepyszna włoska przystawka ,wprost ją uwielbiamy. Idealnie nada się na lekką kolację. Podaliśmy ją ze świeżymy oliwkami ,które są doskonałym uzupełnieniem tej przekąski.













Składniki

  • 1 krótka bagietka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • 1 duża kulka sera mozzarella
  • 1 pomidor
  • sól ziołowa

    Przygotowanie

     
  • Bagietkę kroimy na 2 cm kromki. Oliwę mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ser i pomidor kroimy w plastry. Każdą kromkę smarujemy oliwą z czosnkiem ,kładziemy po plasterku sera i pomidora. Oprószamy solą. Pieczemy 15 min w temperaturze 180°C

     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz