niedziela, 21 grudnia 2014

Sałatka gyros

Prosta i szybka sałatka zasmakuje każdemu.

















Składniki

  • 500 g piersi z kurczaka
  • opakowanie przyprawy gyros
  • ogórki konserwowe
  • 2 cebule
  • majonez
  • ketchup
  • puszka kukurydzy
  • 200 g sera żółtego
  • średnia główka kapusty pekińskiej
  • sos włoski

    Przygotowanie


    Filety z kurczaka kroimy w dużą kostkę ,obtaczamy w przyprawie i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Osączamy na papierowym ręczniku ,wysypujemy na dno miski. Na drób wykładamy pokrojone w kostkę ogórki ,następnie posiekaną cebulę. Następie pokrywamy kilkoma łyżkami ketchupu. Kukurydzę osączamy i wysypujemy na ketchup. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach ,rozprowadzamy na kukurydzy i rozprowadzamy majonez. Kapustę siekamy i mieszamy z sosem ,odstawiamy na 30 min. Osączamy z płynu i kładziemy jako ostatnią warstwę. Sałatkę wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę przed podaniem



1 komentarz:

  1. robię gyrosa często, ale sera jeszcze nigdy nie dodawałam :)

    OdpowiedzUsuń