Prosta i szybka sałatka zasmakuje każdemu.
Składniki
- 500 g piersi z kurczaka
- opakowanie przyprawy gyros
- ogórki konserwowe
- 2 cebule
- majonez
- ketchup
- puszka kukurydzy
- 200 g sera żółtego
- średnia główka kapusty pekińskiej
- sos włoski
Przygotowanie
Filety z kurczaka kroimy w dużą kostkę ,obtaczamy w przyprawie i
smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Osączamy na papierowym ręczniku
,wysypujemy na dno miski. Na drób wykładamy pokrojone w kostkę ogórki
,następnie posiekaną cebulę. Następie pokrywamy kilkoma łyżkami
ketchupu. Kukurydzę osączamy i wysypujemy na ketchup. Ser ścieramy na
tarce o dużych oczkach ,rozprowadzamy na kukurydzy i rozprowadzamy
majonez. Kapustę siekamy i mieszamy z sosem ,odstawiamy na 30 min.
Osączamy z płynu i kładziemy jako ostatnią warstwę. Sałatkę wstawiamy do
lodówki na minimum 1 godzinę przed podaniem
robię gyrosa często, ale sera jeszcze nigdy nie dodawałam :)
OdpowiedzUsuń