poniedziałek, 15 grudnia 2014

Ciasto bananowo-brzoskwiniowe

Proste i szybkie ciasto.


















Składniki

  • 3,5 szkl mąki
  • 1 i 1/3 szkl cukru
  • 2/3 szkl oleju
  • 4 jajka
  • 3 banany
  • 4 połówki brzoskwiń z puszki
  • 2 łyżeczki sody
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • sól
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 szkl suszonej żurawiny

    Przygotowanie

      Olej miksujemy z odrobiną soli ,cukrem i skórką pomarańczową. W trakcie miksowania dodajemy jajka.
    Przesianą mąkę mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia. Dokładnie łączymy z masą jajeczną.
    Żurawinę sparzamy i razem z drobno posiekanymi bananami ,brzoskwiniami ,płatkami migdałowymi i cynamonem dodajemy do ciasta ,mieszamy i przekładamy do dużej keksówki.
    Ciasto pieczemy przez 60-65 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz