Papryka faszerowana po grecku
Coś na kolację
Składniki
- 4 strąki kolorowej papryki
- 40 dag fety
- 30 dag pomidorków koktajlowych
- cebula
- 10 dag czarnych oliwek bez pestek
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- tymianek
- pieprz
Przygotowanie
Papryki umyłem i osuszyłem , przekroiłem na pół i usunąłem
pestki. Obrany czosnek przecisnąłem przez praskę i wymieszałem z oliwą.
Posmarowałem środki papryk (część czosnkowej oliwy pozostawiłem).
Połówki papryk wyłożyłem plasterkami cebuli , a następnie przykryłem
plasterkami fety.
Na wierzchu ułożyłem pomidorki koktajlowe oraz oliwki. Posypałem
tymiankiem i pieprzem , skropiłem resztą oliwy. Zawinąłem w folię ,
piekłem w piekarniku około 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz