poniedziałek, 17 listopada 2014

Papryka faszerowana po grecku

Coś na kolację


















Składniki

  • 4 strąki kolorowej papryki
  • 40 dag fety
  • 30 dag pomidorków koktajlowych
  • cebula
  • 10 dag czarnych oliwek bez pestek
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • tymianek
  • pieprz

    Przygotowanie

      Papryki umyłem i osuszyłem , przekroiłem na pół i usunąłem pestki. Obrany czosnek przecisnąłem przez praskę i wymieszałem z oliwą. Posmarowałem środki papryk (część czosnkowej oliwy pozostawiłem). Połówki papryk wyłożyłem plasterkami cebuli , a następnie przykryłem plasterkami fety.
    Na wierzchu ułożyłem pomidorki koktajlowe oraz oliwki. Posypałem tymiankiem i pieprzem , skropiłem resztą oliwy. Zawinąłem w folię , piekłem w piekarniku około 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz