Przeglądając prasę kulinarną natknąłem się na przepis Kurta Schellera , a
że ser kozi bardzo mi smakuje , pokusiłem się na wypróbowanie tego
przepisu. Przyznam ,że smakuje niesamowicie. Szczególnie polecam jako
lekką kolację.
Składniki
- 4 pokrojone w cienkie plastry ziemniaki
- 600 ml bulionu warzywnego
- Sos:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- łyżeczka posiekanego koperku
- łyżeczka posiekanego szczypiorku
- łyżka orzeszków pinii
- łyżeczka miodu
- sól ,pieprz
- ser kozi
Przygotowanie
Ziemniaki umyłem , obrałem i pokroiłem w plasterki. Włożyłem do
wrzącego wywaru , gotowałem do czasu aby ziemniaki były ugotowane , ale
nie były zbyt miękkie.
Odsączyłem i przełożyłem na talerz.
Sos : orzeszki pinii uprażyłem na suchej patelni. Składniki na sos
wymieszałem , dodałem do niego uprażone orzeszki. Ser pokroiłem
plasterki. Ułożyłem je na ziemniakach , polałem sosem. Podałem z
bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz