niedziela, 17 sierpnia 2014

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Szybka ,tania ,smaczna.

















Składniki

  • 100 g ryżu
  • puszka tuńczyka w oleju roślinnym
  • mała puszka kukurydzy
  • małą puszka groszku
  • średniej wielkości cebula (u mnie różowa)
  • mała czerwona papryka
  • jajko ugotowane na twardo
  • łyżka śmietany 12%
  • łyżka majonezu
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie


    Ryż gotujemy na sypko (jakieś 17 min od zagotowania wody dodajemy ryż). Osączamy i studzimy. Przekładamy do miski ,dodajemy osączoną kukurydzę ,groszek ,tuńczyka ,pokrojone w kostkę jajko ,cebulę i czerwoną paprykę. Dodajemy po łyżce śmietany i majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz