Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Szybka ,tania ,smaczna.
Składniki
- 100 g ryżu
- puszka tuńczyka w oleju roślinnym
- mała puszka kukurydzy
- małą puszka groszku
- średniej wielkości cebula (u mnie różowa)
- mała czerwona papryka
- jajko ugotowane na twardo
- łyżka śmietany 12%
- łyżka majonezu
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Ryż gotujemy na sypko (jakieś 17 min od zagotowania wody dodajemy
ryż). Osączamy i studzimy. Przekładamy do miski ,dodajemy osączoną
kukurydzę ,groszek ,tuńczyka ,pokrojone w kostkę jajko ,cebulę i
czerwoną paprykę. Dodajemy po łyżce śmietany i majonezu. Wszystko
dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz