Sezonowo ,szybko i pysznie. Moja wersja bigosu.
Składniki
- główka średniej wielkości młodej kapusty
- 2 marchewki
- duża cebula
- kilka suszonych pomidorów
- puszka pomidorów krojonych z zalewą
- szklanka bulionu warzywnego
- 1/2 kg łopatki wieprzowej
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Kapustę poszatkowałem i podsmażyłem na maśle z posiekaną cebulą i
startą marchewką. Następnie zalałem szklanką bulionu warzywnego i
dusiłem na wolnym ogniu. Łopatkę pokroiłem w kostkę ,podsmażyłem na
suchej patelni i dodałem do kapusty razem z pokrojonymi suszonymi
pomidorami i pomidorami z puszki ,dalej dusiłem do miękkości kapusty
,sos lekko zredukowałem. Do smaku doprawiłem solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz