niedziela, 6 lipca 2014

Bigos z młodej kapusty

Sezonowo ,szybko i pysznie. Moja wersja bigosu.
















 

Składniki

  • główka średniej wielkości młodej kapusty
  • 2 marchewki
  • duża cebula
  • kilka suszonych pomidorów
  • puszka pomidorów krojonych z zalewą
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 1/2 kg łopatki wieprzowej
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Kapustę poszatkowałem i podsmażyłem na maśle z posiekaną cebulą i startą marchewką. Następnie zalałem szklanką bulionu warzywnego i dusiłem na wolnym ogniu. Łopatkę pokroiłem w kostkę ,podsmażyłem na suchej patelni i dodałem do kapusty razem z pokrojonymi suszonymi pomidorami i pomidorami z puszki ,dalej dusiłem do miękkości kapusty ,sos lekko zredukowałem. Do smaku doprawiłem solą oraz pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz