poniedziałek, 3 lutego 2014

Kopytka z kurczakiem ,jarzynami i orzeszkami ziemnymi

wg Tomasza Jakubiaka
















Składniki

  • cukinia średniej wielkości
  • żółta papryka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • kawałek świeżego imbiru
  • 250 g filetu z kurczaka
  • 500 g kopytek
  • sól ,pieprz
  • 5 średnich pieczarek
  • sos sojowy
  • sos ostrygowy
  • 1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • garść orzechów ziemnych

    Przygotowanie

    Brokuł podzieliłem na różyczki ,resztę warzyw pokroiłem w większe kawałki. Na rozgrzany olej wrzuciłem rozdrobniony imbir i pokrojonego w paski kurczaka. Dodałem jarzyny i dalej smażyłem razem z mięsem. Kopytka zagotowałem ,przelałem zimną wodą i dodałem do kurczaka i warzyw. Doprawiłem pieprzem ,sosem sojowym i sosem ostrygowym. Dolałem ½ szklanki wody wymieszanej z mąką kukurydzianą. Posypałem orzeszkami uprażonymi na suchej patelni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz