niedziela, 1 grudnia 2013

KURKI W SOSIE ŚMIETANOWYM Z NUTKĄ LUBCZYKU













Składniki

  • KURKI 500 G
  • 1 DUŻA CEBULA
  • ŁYŻKA MASŁA
  • ŁYŻKA MĄKI
  • ŚMIETANA 18 % 400 G
  • SZKLANKA MLEKA
  • ŁYŻECZKA ŚWIEŻEGO LUBCZYKU
  • SÓL I PIEPRZ DO SMAKU

    Przygotowanie

    KURKI OBGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE. CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ I ZESZKLIĆ NA MAŚLE. WRZUCIĆ DO RONDLA CEBULĘ I OBGOTOWANE KURKI. OPRÓSZYĆ MĄKĄ,SMAŻYĆ OK 4 MINUT. DODAĆ SZKLANKĘ MLEKA I ŚMIETANĘ. GOTOWAĆ AŻ SOS ZGĘSTNIEJE. POD KONIEC GOTOWANIA DODAĆ LUBCZYK,DOPRAWIĆ PIEPRZEM I SOLĄ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz