BÓB DUSZONY Z BOCZKEM
Składniki
- 0,5 KG BOBU
- 150 G WĘDZONEGO BOCZKU
- CEBULA
- ZĄBEK CZOSNKU
- ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
- ŁYŻKA SMALCU
- ŁYŻECZKA SŁODKIEJ MIELONEJ PAPRYKI
- 1/4 SZKLANKI BULIONU WARZYWEGO
- ŁYŻECZKA CUKRU
- 1/2 ŁYŻECZKI TYMIANKU
- ŁYŻKA POSIEKANEJ NATKI PIETRUSZKI
- SÓL
- PIEPRZ
Przygotowanie
- BÓB ZALAĆ WRZĄCĄ WODĄ,DODAĆ CUKIER ,GOTOWAĆ KILKA MINUT,AŻ TROCHĘ
ZMIĘKNIE,ODCEDZIĆ. BOCZEK I CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ. W RONDLU ROZGRZAĆ
SMALEC,DODAĆ BOCZEK,SMAŻYĆ,AŻ SIĘ ZARUMIENI,DODAĆ CEBULĘ,ZMNIEJSZYĆ
OGIEŃ,DUSIĆ OKOŁO 5 MINUT. WRZUCIĆ BÓB,DODAĆ KONCENTRAT
POMIDOROWY,PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK,SÓL I PRZYPRAWY. WLAĆ
BULION I DUSIĆ,AŻ BÓB BĘDZIE MIĘKKI. PRZED PODANIEM POSYPAĆ NATKĄ
PIETRUSZKI.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz