wtorek, 31 grudnia 2013

Kurczak w warzywach

















Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 1/2 opakowania mieszanki warzyw wiosennej
  • Sól i pieprz
  • Sos sojowy
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 1/2 bakłażana
  • 1/2 cukinii
  • Olej do smażenia

    Przygotowanie

    Mieszankę rozmrozić w piekarniku. Filety pokroić w paski i smażyć na oliwie razem z przyprawami (sól ,pieprz ,sos sojowy) ,dodać rozmrożone warzywa i dusić na wolnym ogniu 5 min ,po czym dolać bulionu i dalej dusić. Pod koniec odparować nadmiar płynu i wrzucić cukinię-pokrojoną w talarki, i bakłażana-pokrojonego w ćwiartki. Podawać z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz