Kabaczkowy cheeseburger
Składniki
- 20 dag podwójnie zmielonej wołowiny (ligawa)
- 1 cebula
- 4 krążki kabaczka
- 2 liście sałaty
- 1 ząbek czosnku
- 2 jajka
- Bułka tarta
- Majonez
- Ketchup
- 1 cebula czerwona
- 1 żółty pomidor
- Musztarda francuska
- Mąka
- 2 plasterki sera żółtego
- 2 liście sałaty rzymskiej
- Sól i pieprz
Przygotowanie
Wołowinę mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ,cebulą
pokrojoną w drobną kostkę ,jajkiem , przyprawami i odrobiną bułki
tartej. Smażymy kotlety na dobrze rozgrzanej patelni (bez dodatku
oleju). Kabaczka obtaczamy w mące ,jajku i bułce tartej i smażymy na
złoto. Następnie kabaczka i wołowe kotlety pieczemy przez 20 min.w
piekarniku o temperaturze 200 stopni. Po wyciągnięciu dodajemy sałatę
,ser żółty ,cebulę czerwoną ,pomidora ,musztardę majonez i ketchup.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz