poniedziałek, 30 grudnia 2013

Kabaczkowy cheeseburger


















Składniki

  • 20 dag podwójnie zmielonej wołowiny (ligawa)
  • 1 cebula
  • 4 krążki kabaczka
  • 2 liście sałaty
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • Majonez
  • Ketchup
  • 1 cebula czerwona
  • 1 żółty pomidor
  • Musztarda francuska
  • Mąka
  • 2 plasterki sera żółtego
  • 2 liście sałaty rzymskiej
  • Sól i pieprz

    Przygotowanie

    Wołowinę mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ,cebulą pokrojoną w drobną kostkę ,jajkiem , przyprawami i odrobiną bułki tartej. Smażymy kotlety na dobrze rozgrzanej patelni (bez dodatku oleju). Kabaczka obtaczamy w mące ,jajku i bułce tartej i smażymy na złoto. Następnie kabaczka i wołowe kotlety pieczemy przez 20 min.w piekarniku o temperaturze 200 stopni. Po wyciągnięciu dodajemy sałatę ,ser żółty ,cebulę czerwoną ,pomidora ,musztardę majonez i ketchup.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz