Coś dla miłośników szybkich sałatek. Idealnie sprawdzi się podczas wizyty niespodziewanych gości. Do pracy, szkoły czy na spacer. Sałatka na każdą okazję. Jej przygotowanie nie zajmie więcej niż 20 minut.
Składniki:
200 g makaronu risoni
130 g tuńczyka w sosie własnym
2 jajka ugotowane na twardo
100 g świeżego ogórka
100 g fety
60 g czerwonej fasoli z puszki
70 g kukurydzy konserwowej
150 g ananasa w kawałkach
2 łyżki posiekanego koperku
3 duże łyżki sosu chrzanowego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Jajka, ser i ogórek kroimy w kostkę.
Rybę, fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy.
Ananasa możemy pokroić na mniejsze cząsteczki (zależy od preferencji).
Wszystkie składniki łączymy z sosem chrzanowym i koperkiem.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem schładzamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz