Do obiadu jak znalazł!
Składniki:
1/2 główki kapusty pekińskiej
10 szt. pomidorków koktajlowych
1 sałata rzymska
2 szalotki
2 papryki szpiczaste
100 ml oliwy z oliwek
1 łyżka suszonej bazylii
1 łyżeczka musztardy Ślonski Zygmunt
sól, pieprz
Przygotowanie:
10 szt. pomidorków koktajlowych
1 sałata rzymska
2 szalotki
2 papryki szpiczaste
100 ml oliwy z oliwek
1 łyżka suszonej bazylii
1 łyżeczka musztardy Ślonski Zygmunt
sól, pieprz
Przygotowanie:
Sałaty siekamy.
Pomidorki kroimy na ćwiartki.
Szalotki kroimy w piórka.
Papryki kroimy tak, jak lubimy.
Do oliwy dodajemy musztardę i bazylię, mieszamy. Do smaku
doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, schładzamy.
Smakowite połączenie :)
OdpowiedzUsuń