poniedziałek, 16 grudnia 2019

Śledzie piernikowe z pigwą


Uwaga! Danie i tekst, tylko dla osób DOROSŁYCH.







 Składniki:



400 g śledzi w oleju
100 g rodzynek
1 łyżka musztardy francuskiej
2 czerwone cebule
2 łyżki posiekanej pigwy z nalewki
1 kwaśne jabłko
1 łyżka przyprawy do piernika
sól, pieprz


Przygotowanie:



Filety osączamy z oleju. Olej zachowujemy. Śledzie kroimy na kawałki. Rodzynki moczymy, odcedzamy.

Olej łączymy z musztardą, posiekaną cebulą, pigwą, rodzynkami, pokrojonym w drobną kostkę, jabłkiem, przyprawą do piernika. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Łączymy ze śledziami, przekładamy na minimum tydzień do lodówki.
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz