Bób z kaszą bulgur i soczewicą
Czas na bób:P
Składniki
-
100 g bobu
-
100g
soczewicy
-
100 g
kaszy bulgur
- 3 łyżki oliwy z oliwek
-
4
gałązki natki pietruszki
-
garść
listków mięty
-
dymka
-
1 łyżka
startej skórki z cytryny
-
sok z
cytryny
-
2 łyżki
orzeszków pinii
-
sól
-
pieprz
Przygotowanie
W osolonym wrzątku oddzielnie ugotowałem bulgur, bób i soczewicę, osączyłem.
Bób obrałem ze skórki. Natkę pietruszki, miętę i dymkę drobno
posiekałem. Wszystko wymieszałem z łyżką startej skórki i sokiem
cytrynowym, uprażonymi orzeszkami pinii, oliwą, solą i pieprzem.
Nałożyłem do szklanek. Udekorowałem miętą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz