środa, 7 czerwca 2017

Bób z kaszą bulgur i soczewicą

Czas na bób:P








Składniki

  • 100 g bobu
  • 100g soczewicy
  • 100 g kaszy bulgur
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • garść listków mięty
  • dymka
  • 1 łyżka startej skórki z cytryny
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki orzeszków pinii
  • sól
  • pieprz

     

     

    Przygotowanie

      W osolonym wrzątku oddzielnie ugotowałem bulgur, bób i soczewicę, osączyłem.
    Bób obrałem ze skórki. Natkę pietruszki, miętę i dymkę drobno posiekałem. Wszystko wymieszałem z łyżką startej skórki i sokiem cytrynowym, uprażonymi orzeszkami pinii, oliwą, solą i pieprzem. Nałożyłem do szklanek. Udekorowałem miętą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz