Składniki
4 szt kotletów wołowych z łopatki (po 200 g)musztarda sarepska
100 g słoniny
1 duży ogórek kiszony
majeranek suszony
mąka
olej do smażenia
1 liść laurowy
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki +100 ml wody
sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso rozbijamy tłuczkiem. Z jednej strony smarujemy
musztardą, oprószamy majerankiem.
Na skraj kotleta kładziemy słoninę i kawałek kiszonego
ogórka. Całość zawijamy w roladki, oprószamy mąką, obsmażamy na rozgrzanym
tłuszczu, z każdej strony.
Do rondelka przekładamy mięso, zalewamy wodą (500 ml),
dodajemy liść laurowy, posiekany czosnek i dusimy pod przykryciem przez 90 min
na wolnym ogniu (co jakiś czas obracając roladki).
Pod koniec duszenia wlewamy rozrobioną w zimnej wodzie mąką,
zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.
Najlepsze Babcine roladki. Wyglądają bardzo apetycznie :D
OdpowiedzUsuńDziękujemy :*
UsuńWyglądają bosko, uwielbiam roladki... czas chyba zrobić :*
OdpowiedzUsuńMałgosiu, polecamy :*
UsuńPięknie, apetycznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńWyglądają bardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń