Surówka z białej młodej kapusty
Idealna do ryb
Składniki
-
pół
główki młodej kapusty
-
2 młode
marchewki
-
1 dymka
-
sól
-
pieprz
-
cukier
-
sok z
cytryny
-
2 łyżki
śmietany
-
1 jabłko
-
koperek
Przygotowanie
Kapustę cieniutko poszatkowałem . Posoliłem odstawiłem, aby zmiękła.
Młoda marchewkę starłem na tarce o grubych oczkach. Podobnie jabłko.
Dymkę pokroiłem na cienkie talarki. Połączyłem wszystkie składniki,
dodałem śmietanę, doprawiłem solą i pieprzem oraz cukrem, skropiłem
sokiem z cytryny. Wsypałem pokrojony koperek. Wszystko delikatnie
wymieszałem. Wstawiłem do lodówki na godzinę, aby smaki się
„przegryzły”.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz