niedziela, 13 marca 2016

Surówka z białej młodej kapusty

Idealna do ryb 








Składniki

  • pół główki młodej kapusty
  • 2 młode marchewki
  • 1 dymka
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 jabłko
  • koperek

     

    Przygotowanie

      Kapustę cieniutko poszatkowałem . Posoliłem odstawiłem, aby zmiękła.
    Młoda marchewkę starłem na tarce o grubych oczkach. Podobnie jabłko.
    Dymkę pokroiłem na cienkie talarki. Połączyłem wszystkie składniki, dodałem śmietanę, doprawiłem solą i pieprzem oraz cukrem, skropiłem sokiem z cytryny. Wsypałem pokrojony koperek. Wszystko delikatnie wymieszałem. Wstawiłem do lodówki na godzinę, aby smaki się „przegryzły”.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz