Składniki
4 ziemniaki100 g pieczarek
1 duża cebula
250 g filetów z udka kurczaka
2 łyżki ziół włoskich
100 g sera żółtego (ulubionego)
2 jajka
sól, pieprz
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na plasterki.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry.
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Filety płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w
kostkę. Oprószamy przyprawą, dokładnie mieszamy.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem.
Warstwami układamy ziemniaki (oprószamy solą i pieprzem),
pieczarki, cebulę (oprószamy solą i pieprzem), ziemniaki, mięso, starty ser.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz